«موتور الکتریکی» (Electric Motor) انرژی الکتریکی را به «انرژی جنبشی» (kinetic energy) تبدیل می‌کند. عمل عکس آن یعنی تبدیل انرژی جنبشی به انرژی الکتریکی توسط «ژنراتور» (generator) یا «دینام» (dynamo) انجام می‌شود. ساختمان کلی این دو «ماشین» (machine) به هم شبیه است و در برخی موارد یک ماشین می‌تواند هر دو نقش موتوری و ژنراتوری را بازی کند. برای مثال، موتور‌های «کشش» (traction) لوکوموتیو‌هایی که دارای ترمز دینامیکی هستند، در هر دو نقش ظاهر می‌شوند و در هنگام ترمز، انرژی جنبشی را به انرژی الکتریکی تبدیل و ذخیره می‌کنند.

 

اغلب موتور‌های الکتریکی بر اساس اصول «الکترومغناطیس» (electromagnetism) به حرکت درمی‌آیند، اما موتورهایی که بر اساس دیگر «پدیده‌های الکترو مکانیکی» (electromechanical phenomena) مانند «نیروی الکترو استاتیک» (electrostatic force) و «اثر پیزو الکتریک» (piezoelectric effect) کار می‌کنند، نیز وجود دارند. اصل اساسی در موتورهای الکترومغناطیسی این است که به سیم‌های حامل جریان الکتریکی در داخل «میدان مغناطیسی» (magnetic field) نیروی مکانیکی اعمال می‌شود. این نیرو در «قانون نیروی لورنتز» (Lorentz force law) تشریح شده است. جهت این نیرو بر هر دو میدان مغناطیسی و سیم حامل جریان عمود است که با استفاده از قانون دست راست به دست می‌آید. در شکل زیر قانون دست راست بیان شده است.

امروزه، موتورهای الکتریکی کاربردهای فراوان و متنوعی در صنایع پیدا کرده اند. در تمامی کارخانه ها یا واحدهای صنعتی، می توان انواع موتورهای الکتریکی را پیدا کرد که با اندازه ها و توان های مختلف، بارهای گوناگون را به حرکت در می آورند.

موتورهای الکتریکی وسایلی هستند که انرژی الکتریکی را به انرژي مکانیکی تبدیل می کنند. این موتورها در چهار نوع کلی DC، آسنکرون یا القایی، سنکرون و مخصوص وجود دارند.

در این میان موتورهای القایی به دلیل سادگی ساختمان آنها، قابلیت اطمینان بالا و نیاز کم آنها به تعمیرات، از کاربرد گسترده ای در صنایع برخوردار شده اند. این موتورها بسته به نوع تغذیه شان در دو نوع سه فاز و تک فاز تولید و در بازار عرضه می شوند.

موتورهای القایی سه فاز معمولاً در صنایع و در توان های بالا در دو سطح ولتاژ فشار ضعیف و فشار متوسط مورد استفاده قرار می گیرند، در حالیکه موتورهای القایی تک فاز بیشتر در توان های کوچک ساخته شده و قدرت آنها از ۵/۷ کیلووات بالاتر نمی رود.

الکتروموتور الکتروافروز به نوعی از ماشین که انرژی الکتریکی را به حرکتی تبدیل می کند می گویند . مکانیسم کلی این سیستم به این صورت است که ،در زمانی که یک هادی حامل جریان ،الکتریسیته تحت اثر یک میدان مغناطیسی قرار می گیرد نیرویی بر روی آن هادی حامل جریان از سوی میدان مغناطیسی اعمال می شود. موتورهای الکتریکی به دو صورت دوار و خطی هستند.اما موتور بیشتر به صورت دوار موجود می باشد.


دنیای سلامت الکتریکی ,موتورهای ,انرژی ,توان ,جریان ,حامل ,را به ,انرژی الکتریکی ,الکتریکی را ,و در ,موتورهای الکتریکیمنبع

خوردن فقط کمتر ممکن است به شما کمک کند زندگی طولانی تری داشته باشید

خودشیفتگی هرچه بزرگتر می شویم کاهش می یابد

10 مزایای روزه گرفتن

5 غذای اثبات شده برای پیشگیری از سرطان

چرا باید مارچوبه بخوریم

10 مزایای شگفت انگیز چای بابونه

20 غذای حاوی پروتئین با ارزش بالا برای خوردن

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها

کرمان موزیک یوزر پسورد نود 32، یوزرنیم پسورد پایگاه اطلاع رسانی مناقصات و مزایدات کشور پارس نماد داده ها سایت تفریحی ورتکس پیکنت | دانلود رایگان فیلم و سریال جدید با لینک مستقیم پرداخت امنیت و اقتدار ملی لوازم یدکی لودر چینی فروش اینترنتی انواع کاغذ دیواری emohtava